Amacam gah tak tajuk entry.
Keh keh keh keh.
Dah lah update sebulan dua kali jer letak pulak tajuk entry mintak penampar.
Memang sesuai.
Petang ahad tu rasa nak makan roti jala.
Nak beli macam tak cukup.
Wahhhh tengok makan nak banyak sajer.
Lepas tu heboh salahkan losyen ramping tak berkesan.
Makanya menjala lah saya petang semalam.
Buat sikit jer...tak nak berlebih.
Kang saper pulak nak makan.
Membazir kan amalan si syaitonnnn.
Tapi yang paling champion adalah "jala" yang digunakan.
MR. Daddy pun tak sempat nak habiskan kata-katanya.
MR. Daddy : "Honey buat apa?"
Me : "Roti jala."
MR. Daddy : "Roti jala? Guna apa?"
Me : *tunjuk "jala" dengan bangganya*
MR. Daddy : *fengsan*
Marilah kita berkongsi resepi yang tak seberapa ini:
( ini resepi cepat, mudah dan ringkas )
Roti Jala
Bahan - bahan:
Tepung gandum
Telur
Serbuk kunyit (secubit)
Air kosong
Garam
*sukatan bahan ikut korang-nak banyak bubuh banyak*
Kekdah buat:
Campur jer semua bahan-bahan tadi, tapi air masukkan sikit-sikit.
Buat adunan tu sampai cair.
Kalau adunan pekat nanti masa nak tebar dekat kuali dia tak smooth, jadi berketul-ketul.
Panaskan kuali.
Make sure kuali betul-betul panas baru tebar.
Jangan lupa gosok sikit permukaan kuali dengan minyak supaya jala tak melekat.
Cepat, mudah dan ringkas kan.
Selamat mencuba...
2 comments:
kretippp sangat mak!!
nyah pon kai bekas sos tu je yang muncung tajam tu wat jala....
kalau kat kampung, habisla daun pisang emak ku ku rembat... hahahaha...
curlassss jala uollss
Kahkahkah...mesti nangis kan tokeh acuan tengok "jala" mak jemah. Perut punya pasal ku gagahi jua. Seb baik menjadi...
Post a Comment